Verzorging

Je haar wassen.
Mooi en dus gezond haar vraagt om een goede verzorging. Je haartype is bepalend om een geschikte shampoo te kopen voor jouw haar. Voeg daarbij deze tips en je haar wordt nog mooier. Je kan het zo vaak wassen als je wil.

Mijn tips:
1. Was je haar niet met heet water, daar drogen je haar en vooral je haarpunten van uit.

2. Maak je haar eerst door en door nat voor je de shampoo erover verdeelt. De shampoos van vandaag de dag heel effectief, dus kan je er matig mee omspringen. Bovendien maakt teveel shampoo het haar niet schoner.

3. Wrijf de shampoo een beetje schuimend tussen je handen zodat hij makkelijker te verdelen is.

4. Breng de shampoo aan rondom je hoofd en masseer de hoofdhuid zachtjes. Het haar rond je gezicht en in je nek is vaak het meest aan een wasbeurt toe, dus was deze plaatsen goed.

5. Heb je lang haar ? Vouw het dan niet dubbel tegen je achterhoofd om ook eens stevig over de punten te wrijven! Je haarpunten zijn vaak poreus en niet bestand tegen deze hardhandige aanpak!

6. Het uitspoelen duurt – als het goed is – langer dan het wassen zelf. Gebruik veel lauw water bij het spoelen. Als er shampooresten in je haar achterblijven, is het zwaarder en dus lastiger in model te brengen. Bovendien wordt het dan sneller vuil omdat stofdeeltjes makkelijker in je haar blijven kleven.

Handig om weten:
De hedendaagse shampoos kun je probleemloos elke dag gebruiken: ze zijn zacht en halen alleen het vuil en overtollige vet weg, maar laten de natuurlijke oliƫn in je haar intact.